120.000 kişi Okullara Temizlik Görevlisi Olarak Alınacak - İŞKUR

120.000 kişi Okullara Temizlik Görevlisi Olarak Alınacak - İŞKUR
İŞKUR, İstihdam Uygunluk Programı (İUP) kapsamında bu yıl okullara 120 bin temizlik görevlisi alımı yapacak. İlk iş birliği Millî Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirildi. Program, engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış bireylerin istihdamını artırmayı hedefliyor.

İŞKUR tarafından hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak okullarda 120 bin temizlik görevlisi alımı gerçekleştirecek. Program özellikle gençler kadınlar engelliler eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış bireylerin iş gücüne katılımını artırmayı hedefliyor.

İUP kapsamında başvuru yapan katılımcılara mesleki eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim ve iş sağlığı konularında eğitimler verilecek. Katılımcılara günlük 56673 TL ödeme yapılacak. İUP başvuruları 8 Eylül'e kadar devam edecek olup başvurular İŞKUR’un resmi sitesi üzerinden il ve ilçe seçimi yapılarak gerçekleştirilecek.

Başvuru için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak kuruma kayıtlı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gibi şartlar aranıyor. Başvuru tarihinden önceki bir yıl içerisinde sigortalı olarak çalışmamış olmak emeklilik veya malullük aylığı almıyor olmak gibi kriterler de mevcut.

Bu program Resmi Gazetede yayımlanmış ve ilk kez uygulanacak olan geniş kapsamlı bir istihdam projesi olarak öne çıkıyor. Hedefi işgücü piyasasında dezavantajlı grupların daha hızlı adapte olmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamak.

Başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken diğer şartlar arasında hanedeki gelir düzeyinin belirli kriterlere uygun olması ve önceki işsizlik sigortası veya aktif işgücü programlarından yararlanılmamış olması yer alıyor.

Kaynak: hurriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.