İŞKUR'un İş Gücü Uyum Programı (İUP) başvuruları başladı

İŞKUR'un İş Gücü Uyum Programı (İUP) başvuruları başladı
İUP başvuruları başlamış durumda. Program kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'na Türkiye genelinde 81 ilde toplam 120 bin kişi alınacak. Başvuru süreci devam ediyor ve İUP başvuruları İŞKUR üzerinden gerçekleştiriliyor.

İŞKUR tarafından başlatılan İş Gücü Uyum Programı (İUP) engelliler gençler kadınlar eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşları iş gücüne kazandırmayı hedefliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılan bu program kapsamında 81 ilde toplam 120 bin kişilik kontenjan ayrıldı. Başvurular 8 Eylül’e kadar İŞKUR’un e-şubesi Alo 170 hattı il müdürlükleri ve hizmet merkezleri aracılığıyla yapılabiliyor.

İUP 18 yaşını doldurmuş İŞKUR’a kayıtlı emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik. Programın süresi en fazla 10 ay olup ilk 4 haftası haftada 375 saatlik yoğun eğitimlerle sonrasında ise haftada 225 saatlik eğitimlerle devam ediyor.

Katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanırken toplamda 140 fiili gün faydalanma imkânı sunuluyor. Katılımcıların başka işlerde çalışma imkânı da mevcut.

Bu program katılımcıların istihdam edilebilirliklerini artırarak bilgi beceri ve çalışma disiplini kazanmalarına katkı sağlıyor.

Kaynak: ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.