Yazılım Devinin kalesi düştü Ağır Ambargoda

Yazılım Devinin kalesi düştü Ağır Ambargoda
ABD yönetimi Rusya merkezli Kaspersky Lab tarafından geliştirilen yazılımların satışını yasaklama kararı aldı. ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo bu yasağın Kaspersky'ye yönelik kapsamlı bir soruşturmanın ardından getirildiğini belirtti.

ABD yönetimi Rusya merkezli Kaspersky Lab tarafından geliştirilen yazılımların satışını yasaklama kararı aldı.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo bu yasağın Kaspersky'ye yönelik kapsamlı bir soruşturmanın ardından getirildiğini açıkladı.

Raimondo Rusya'nın Amerikalıların kişisel bilgilerini toplamak ve bu bilgileri silah haline getirmek için Kaspersky gibi Rus şirketlerini kullanma kapasitesine ve niyetine sahip olduğunu belirtti.

ABD basınında yer alan haberlere göre 20 Temmuz'dan sonra Kaspersky ABD'de yeni anlaşmalar yapamayacak ve mevcut müşterilerine ise 29 Eylül'e kadar antivirüs yazılımı sağlayabilecek.

Bu karar ABD'nin Kaspersky'ye karşı aldığı en sert önlemlerden biri olarak değerlendiriliyor ve Rusya'nın siber güvenlik tehditlerine karşı alınan önemli bir adım olarak görülüyor.

Raimondo'nun açıklamaları ABD'nin siber güvenlik konusunda ne kadar ciddi olduğunu ve Rus şirketlerine karşı alınacak önlemlerin artabileceğini gösteriyor.

ABD'nin bu kararı Kaspersky'nin ABD'deki operasyonlarını ciddi şekilde etkileyecek ve Rusya ile ABD arasındaki gerilimi daha da artırabilecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.