O sektör Alanya'da resmen can çekişiyor

O sektör Alanya'da resmen can çekişiyor
Son zamanlarda ilçemize gelen yabancı yatırımcı için inşa edilen konuklar İnşaat yatırımcısının resmen başına bela oldu. Peki bu durumdan dolayı inşaat sektörü neden can çekişiyor?

İlçemizde önemli sektörlerden biri haline gelen inşaat sektörü son yıllarda nerede ise sadece yabancı yatırımcılara yönelik olarak konut inşa etmek ve satmak üzerine strateji kurmuş durumdaydı.

Özellikle iç piyasadaki kredi faiz oranlarının çok yüksek olması, ilçemize gelen özellikle Rus, Ukraynalı müşterilere yönelik olarak konut sektörünün gelişmesine neden olmuştur.

Ülkemiz genelinde konut sektörünün düşüşe geçmesi yabancı yatırımcının varlığın sebebi ile özellikle Antalya ve Alanya'daki inşaat sektörü yatırımcılarını olumsuz anlamda etkilemiyordu.

Ancak özellikle Rus ve Ukraynalı konut yatırımcısının Arap ülkelerine ve Avrupa'ya yönelmelerinden dolayı birçok İnşaat şirketinin elinde daireler satılamadan kaldı.

Mevcut konut stoğu ermediği için yeni konut inşa edilmesi de söz konusu değildir. Bu durumdan dolayı inşaat sektöründe çalışan çok sayıda kişi işsiz kalma durumuyla karşı karşıyadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.