Alanya'da o mesleklerde çalışacak eleman bulunamıyor

Alanya'da o mesleklerde çalışacak eleman bulunamıyor
 Yazar / Alanya Medya
Alanya Turizm kenti olduğu kadar aynı zamanda üretimin ve ticaretin de Ülkemizdeki önemli merkezlerinden biri ancak işverenler belli mesleklerde çalıştıracak eleman bulamadıklarını Açıklıyor. Peki o meslekler hangileri?

Türkiye ekonomisi beyaz yakalı mesleklere yönelen gençleri yaratmış olduğu yüksek talep neticesinde çok sayıda üniversite mezunu işsiz gezdiği bir istihdam yapısına sahip oldu.
Ancak söz konusu gençleri eğitimlerinde görevli sordukları mesleklerden ziyade ülkemizde daha çok maviye Kadir tabir edilen meslek erbaplarına ihtiyaç vardır.

özellikle Elektrik, Elektronik, İnşaat, Otomasyon gibi çok sayıda alanda var olan ihtiyaç sebebiyle çok sayıda firma elemana arayışına giriyor ancak çalıştıracak personel bulamıyor.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı ve TESK Başkan Vekili Adlıhan Dere, bölgede yaşanan çırak ve kalfa sorununa dikkat çekti. Söz konusu durumdan dolayı çalışacak eleman bulunamadığını ifade eden Dere meslek liselerinin Alanya'nın bu ihtiyacını karşılayabileceğini ifade etti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.