Alanya'nın en büyük hayali ne zaman gerçek olacak?

Alanya'nın en büyük hayali ne zaman gerçek olacak?
Alanya ülkemizin en en gelişmiş ilçelerinden biridir. Sahip olduğu Turizm, Ticaret ve diğer birçok olarak sayesinde çok sayıda ilim nüfusundan ve imkanından daha çok gelişmiş durumdadır. Peki hal böyleyken Alanya ne zaman il olacak? İşte detaylar...

Alanya ülkemizin en gelişmiş ilçelerinden biridir. 360.000 bandında nüfusu ile birlikte Alanya Akdeniz Bölgesi'nin de en büyük ilçelerinden biridir.

Limanı ile, Havaalanı ile ve sahip olduğu çok sayıda ekonomik alanı ile Türkiye'ye çok büyük katma değer kazandıran Alanya ilçe olduğu günden beri il olmanın hayalini kurmaktadır.

141 kilometre uzaklıktaki Antalya'dan her şeyiyle ayrı olan ilçemiz bir il görünümündedir. Sahip olduğu 3 tane üniversitesiyle bölgenin eğitim üssü olmayı da kendine görev bilmiştir.

Ancak İl olmadığı için çok sayıda avantajdan mahrum olan Alanya il olmak istemektedir. Bu sadece Antalya'dan ayrılmak için Fanatik duygularla yola çıkılarak duyulan bir istek değildir. Akdeniz Bölgesi'ne Antalya, Adana, Mersin gibi büyük bir şehir kazandırmak için duyulan istektir. Bu maç için ise uzun bir süre tüm öğeleriyle Alanya'nın çalışması gerekmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.