Yurt alanları ticaret merkezine... dendi İsyan Kaçınılmaz oldu

Yurt alanları ticaret merkezine... dendi İsyan Kaçınılmaz oldu
 Yazar / Alanya Medya
Turizmin bel kemiği diye nitelendirilen Antalya şehrinde son günlerde farklı bir gündem var. Yurt alanlarına ilişkin alınan kararla beraber ticaret merkezine dönüşme dendi olan oldu işte detaylar.

Antalya'da öğrenci yurdu yapılması planlanan bir arazinin ticari alana dönüştürülmesi kararı büyük tepkilere yol açtı. Akdeniz Üniversitesine yakın Kültür ve Yeni doğan mahallelerindeki 8 bin metrekarelik alan Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından öğrenci yurdu olarak ihaleye çıkarılmış ancak katılım olmayınca alanın fonksiyonu ticaret merkezine dönüştürülmek üzere değiştirildi.

Veli-Der Antalya Şubesi ve Eğitim-Sen Antalya Şubesi bu karara itiraz ederek öğrencilerin cemaat yurtlarına mahkum edileceğini ve belediyenin rant elde etmek amacıyla hareket ettiğini belirtti. Kararın ardından bölgede bir AVM veya iş merkezi yapılabileceği iddiaları ortaya atıldı.

İtiraz süreci kısa tutulduğundan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tepkilerini yeterince dile getiremiyor. Bu gelişme Antalya'da öğrencilerin barınma sorununu daha da derinleştirdi.

Yüksek kira fiyatları ve yurt bulma zorluğu öğrencileri cemaat yurtlarına yönelmeye zorlarken bu durumun eğitimde çeşitli sorunlara yol açabileceği endişesi taşıyor. Karar sosyal belediyecilik anlayışından uzaklaşıldığını gösteren bir adım olarak eleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.