17 milyon emekliye bayram öncesi 3.000 TL ödeme yapılacak!

17 milyon emekliye bayram öncesi 3.000 TL ödeme yapılacak!
17 milyonu aşkın emekli için geri sayım başladı. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu milyonları ilgilendiren 3.000 TL ödeme kararı haberimizde

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi hesaba yatırılan ikramiye ödemeleri ile ilgili araştırmalar derinleşiyor. Yılda iki kez olarak hesaba aktarılan ve geri ödemesiz olarak emeklinin faydalanabildiği ikramiye desteği hangi gün yatacak? belli oldu.

Kurban Bayramı yaklaştıkça emekli için merak konusu haline gelen ikramiye tutarı bu yıl 3.000 TL olarak belirlendi. Bu yıl 16 Haziran tarihinde ifa edilecek Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyeleri hesabı yatacak.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban bayramından önceki hafta hesaplara aktarılması beklenen 3.000 TL ikramiye ödemesi için hükümet tarafından henüz duyuru yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan uygulamaya bakıldığında bu yıl için ikramiye ödemelerinin 6 ile 10 Haziran tarihleri arasında hesaba yatırılması bekleniyor.

Emeklilere 3.000 TL Bayram İkramiyesinden Kimler Faydalanabilir?

SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu tüm hak sahipleri ikramiye ödemesinden faydalanabilir. Bu kategoriye ek olarak şehit yakınları, güvenlik korucuları, muharip gaziler, vazife malulü olanlar, terörden zarar gören siviller, yaşlılık aylığı alanlar ve dul yetim maaşı alanlar emekli ikramiyeleri ödemesinden faydalanabilecek.

Emekliler için ödenen bayram ikramiyesi ve seyyanen ödeme sorgulama işlemi için şu adımlar takip edilebilir:

  • türkiye.gov.tr adresine giriş yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu kategorisine geçilir.

  • Emekliler için bayram ikramiyesi ve seyyanen ödeme sorgulaması sayfasına gelinerek kişisel bilgiler görüntülenebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.