18-41 yaş arası girişimciye müjde! 30 bin TL geri ödemesiz hibe desteği verilecek!

18-41 yaş arası girişimciye müjde! 30 bin TL geri ödemesiz hibe desteği verilecek!
Sorumlu devlet anlayışı ile ülke çapında başlatılan hibe ve kredi destekleri bakanlıklar eliyle vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu kez müjde Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi. 18 - 45 yaş arası girişimciye 30 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destek verilecek. İşte detaylar

Yeni iş kurmak isteyenler, maddi olarak sermaye bulmakta zorluk çekenler için devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Ekonominin daha çok gelişmesi ve işsizliğin azaltılması için verilen destek ödemeleri başlangıç aşamasında girişimcinin sektöre daha rahat adım atabilmesini sağlıyor.

Devletin bakanlık eliyle sunduğu geri ödemesiz hibe desteklerinin yanı sıra uygun vadelerle düşük faizli kredi teklifleri de oldukça cazip olabiliyor.

KOSGEB'in 18 yaşını doldurmuş tüm girişimcilere sunduğu hibe destek projeleri ile birlikte Sosyal Yardımlaşma Vakıfları veya devlete bağlı bakanlıklar aracılığı ile de destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni proje kapsamında kırsal yerleşimlerde iş kurmak isteyenler için yeni bir fırsat sunuldu.

Kırsal alanların geliştirilmesi ve bu alanlarda işletmelerin desteklenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında 18 ve 41 yaş arası girişimciler hedeflendi. Başvuru şartlarını karşılayan her hak sahibi Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile yaptığı başvuru neticesinde 30.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe desteğinden faydalanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hibe Destek Projesine Nasıl Başvurulur?

Başvuru sahibinin ve evli ise eşinin farklı bir işi olmaması şartı ile destek ödemesi verilecek. Hak sahibinin yaşadığı köyde tarım ve hayvancılık işi ile geçimini sağlamak istemesi doğrultusunda birikimi olmadığı anda bu destekten yararlanabilecek. Tarımda ve Orman Bakanlığı'nın kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı kapsamında sunduğu hibe desteğine başvuruda bulunmak isteyenler başvuru formuna paylaşım linkinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.