18 yaş altı başvuruya açıldı! TC kimlik ile başvuruya her ay 2.797 TL ödeme yapılacak!

18 yaş altı başvuruya açıldı! TC kimlik ile başvuruya her ay 2.797 TL ödeme yapılacak!
18 yaşından küçük olup özel gereksinimi bulunan çocukların yakınlarına her ay düzenle 2.797 TL ödeme yapılacak. T.C kimlik kartı ile başvuranlar için düzenli olarak yapılacak ödemelere dair işte aranan şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardım programları arasında yerini alan engelli yakını aylığı her ay düzenli olarak verilmeye devam ediyor. Sosyal güvencesi bulunmayan 18 yaşından küçük özel gereksinimli çocukların yakınları 2024 yılı içerisinde ne kadar ödeme alıyor?

Hane içinde yaşayan kişi başına düşen aylık gelir üzerinden yapılan hesaplama ile verilen ödemeler kimlik belgesi ve sağlık kurulu raporu ile hesaba otomatik olarak aktarılıyor. 18 yaşından küçük özel gereksinim düzeyi en az hafif düzeyde olan ya da %40 ve üzerinde olan engellilerin yakınları tarafından alınabiliyor.

Destek Ödemesinden Nasıl Yararlanılır?

2024 yılı engelli yakını aylığı 2.797,80 TL oldu. Ödemeler düzenli olarak aylık periyotlarla yapılıyor. Engelli yakını aylığı almak isteyenlerin hane içinde yaşayan kişi başına düşen aylık geliri hesaplanarak net bir rakam belirleniyor. Bu hesaplama doğrultusunda aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ü 2024 yılı karşılığı 5.667,37 TL az olan vatandaşlar için yardım yapılıyor.

Düzenli olarak yapılan engelli yakına aylığından nasıl faydalanılır? Hak sahiplerinin velisi ya da vasisi kimlik belgesi ile birlikte sağlık kurulu raporu alarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına müracaat edebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.