18 yaş altı en az üç çocuğu olana 500 bin TL konut desteği!

18 yaş altı en az üç çocuğu olana 500 bin TL konut desteği!
18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olan, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik 500 bin TL'ye kadar destek ödemeleri başladı. Kimlik belgesini gösterene yapılacak olan ödemeler için işte merak edilenler

Eşi vefat eden 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olanlar konut destek ödemelerine başvurabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım programı kapsamında güvence altına alınan eşi vefat etmiş kadınlara yönelik konut destek programı başvuruları devam ediyor.

Kontenjan tanımlanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının bulunmuş olduğu ilçelerde yaşayanlar 18 yaş üstü aile bireyleri başvuruda bulunabiliyor. Başvurular kimlik belgesi ile birlikte yapılıyor. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik sunulan konut destek programı 3294 sayılı kanun kapsamında korunuyor.

Ülke genelinde 2023 adet konut yapımını hedefleyen bu proje ile yerel yönetimler ve hayırseverler işbirliği ile konut yapımının desteklenmesi sağlanıyor.

500.000 TL Destek Ödemesine Kimler Başvurabilir?

Eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olan kadınlar konut destek programına başvurabilir. Ev alımlarında tek seferde ev yapımlarında ise üç dilim halinde kaynak aktarılır. Program kapsamında hak sahiplerine hane başına 500 bin TL destek ödemesi sağlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.