18 yaş üstü başvuruya açıldı! 1 yıl boyunca: aileye 1.250 TL, çocuklara 650 TL ödeme!

18 yaş üstü başvuruya açıldı! 1 yıl boyunca: aileye 1.250 TL, çocuklara 650 TL ödeme!
Dar gelirli ailelerin desteklenmesi, hayat şartlarının daha kaliteli hale getirilebilmesi için Bakanlık tarafından yapılan destekler kesintisiz olarak sürdürülüyor. Haneye toplu olarak yapılan 1.250 TL'ye kadar destek ödemesinin yanı sıra çocukların eğitimde fırsat eşitliği elde edebilmesi için düzenli olarak 650 TL ödeme yapılacak

Dar gelirli ailelerin devlet eliyle desteklenmesi için başlatılan Aile Destek programı süresi uzatıldı. Muhtaç aileleri, yoksulluk sınırının altında kalanları, aşırı yoksulluktan kurtararak hayata dahil edebilmek için “bir yıl boyunca her ay en az 850 TL en fazla 1.250 TL” ödeme yapılıyor.

Çalışan yoksulluğu ya da emekli yoksulluğu gibi farklı mağduriyetleri ortadan kaldırabilmek ve vatandaşların düzenli olarak sosyal yardım programlarından faydalanmasını sağlamak için yapılan aile destek ödemesi gelir seviyesine göre değişiklik gösteriyor. Gelir kriterine uygunluk taşıyanlar 3294 sayılı kanun kapsamında kesintisiz olarak nakit destek ödemesinden 12 ay boyunca faydalanabiliyor.

Aile Destek Ödemesi Nasıl Belirleniyor?

Kimlik belgesini gösteren her hak sahibi hane içindeki kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretinin 1/3'ü üzerinden değerlendirilerek bir yıl boyunca ödeme alıyor. 18 yaş üstü tüm aile bireyleri e-devlet platformunu kullanarak Aile Destek yardımından faydalanabilir.

Program kapsamında hane içinde yaşayanların kişi başına düşen aylık geliri 450 TL ve altında olduğunda aylık 1.250 TL destek ödemesi yapılıyor. Bu ödeme gelir arttıkça 850 TL'ye kadar düşüyor.

Aile ve Çocuk Destek Ödemesi Ne Kadar Oldu?

Dar gelirli aile Aile Destek ödemesini alırken aynı dönemde çocuk bileşeni kapsamında çocuk destek ödemesinden de faydalanabiliyor. Çocuk başına yapılan ödemeler hane içerisindeki çocuk sayısına göre en az 350 TL en fazla 650 TL'ye kadar çıkıyor.

1 yıl boyunca her ay düzenli olarak yapılan çocuk destek ödemesi 1 ve 2 çocuklu hanelere 350 TL, üç çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve üzerinde çocuklu hanelere 650 TL olarak ödeniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.