2024 ÇSGB 726.00 TL Doğum ve Evlilik yardımı nasıl alınır?

2024 ÇSGB 726.00 TL Doğum ve Evlilik yardımı nasıl alınır?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 Mayıs Cumartesi günü itibariyle başvuruya uygun olan evlilik ve doğum yardımı ile ilgili detayları paylaştı. 726.00 TL destek ödemesinin yapılacağı işte o yardıma dair bilinmesi gerekenler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahiplerine desteklerini sürdürüyor. 2024 yılı itibariyle başvuru yapma hakkı doğan kişilerin başvurarak elde edecekleri destek ödemeleri arasında evlilik ve doğum yardımı da yer alıyor. 2024 yılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı evlilik yardımı talebinde bulunacakların taşıması gereken şartlar nelerdir?

ÇSGB Evlilik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakanlık tarafından yapılan resmi duyuruya göre Madde 8 kapsamında koruma altına alınan sandık üyelerine üye iken evlenmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere evliliklerini belgelemeleri koşulu ile yardım katsayısının evlilik ve doğum yardımı gösterge rakamları ile çarpımı sonucu bulunan miktar kadar yardım yapılacaktır.

Ayrıca sandık üyelerinin yeni doğan çocukları için belgelemeleri koşulu ile aynı rakam doğum yardımı olarak ödenecektir. Evlilik yardımının talebinde bulunmak isteyenlerin evlilik cüzdanı ya da onaylı nüfus kayıt örneğinin aslı ile birlikte bakanlıkça hazırlanan evlilik yardıma başvuru formunu sandığa ibraz ettirmesi gerekiyor.

Evlilik yardımının yanı sıra doğum yardımından faydalanmak isteyenler ne yapmalı?

Nüfus müdürlüğü ya da Sağlık Bakanlıklarından alınacak doğum belgesi ya da onaylı nüfus kayıt örneği ile birlikte başvuru yapılmalı. Bakanlık tarafından hazırlanan doğum yardımı başvuru formu doldurularak sandığa ibraz ettirilmelidir. 2024 yılı evlilik ve doğum yardımı destek tutarı 726.00 TL’dir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.