Aile Bakanlığı'ndan özel uygulama! “Kimlik kartı” ile başvurana 1.000 TL ödeme yapılacak!

Aile Bakanlığı'ndan özel uygulama! “Kimlik kartı” ile başvurana 1.000 TL ödeme yapılacak!
Eşi vefat etmiş kadınlara özel olarak düzenlenen yardım programı kapsamında hem devletin hem de belediyelerin destekleri eksiksiz şekilde yatırılmaya devam ediyor. Mayıs ayı itibariyle eşini kaybeden kadınlar için verilen nakit destek ödemeleri hangileridir? İşte merak edilenler

Eşi vefat eden kadınlar için Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım programı kapsamında nakit destek ödemesi yapılmaya başlandı. Özel olarak hazırlanan nakit yardım programı kapsamında hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmadığında 3294 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kişiye düzenli olarak destek ödemesi yapılıyor.

Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar her ay için hesaplanarak 2 ayda bir nakit destek ödemesinden faydalanabiliyor. 12 ay boyunca düzenli olarak yapılan yardımlar; 2 ayda bir 2.000 TL olarak hesaba aktarılıyor. 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan ve nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar kimlik belgesi ile birlikte başvuruda bulunduğu anda nakit destek ödeneğinden anında faydalanabiliyor.

Dul ve yetim maaşı başvurusunda bulunmak isteyenler e-devlet platformunu kullanarak online başvuruda bulunabilir veya il ve merkez müdürlüklerinde SGK kurumlarını ziyaret edebilir.

Belediyeler Harekete Geçti! Her Ay Düzenli Yardım!

Eşi vefat eden kadınlar için yapılan destek programı kapsamında Osmaneli Belediyesi aylık hesaplama üzerinden 2 ayda bir nakit destek ödemesi yapmaya başladı. Program kapsamında hak sahipleri ayda 275 TL olmak üzere 2 ayda bir nakit destek ödemesinden faydalanabilecek.

Eşi vefat etmiş kadınlara yalnızca nakit destek ödemesi değil konut destek ödemesi de yapılıyor. Konut destek programı kapsamında 2.023 konut desteği verilmesine karar verildi. Toplamda 607 milyon TL bütçe ile hane başına 300 bin TL destek veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum