Alanya'da kira arışında % 25 sınırı kaldırıldı, yeni kiralar nasıl belirlenecek?

Alanya'da kira arışında % 25 sınırı kaldırıldı, yeni kiralar nasıl belirlenecek?
Geçtiğimiz iki yıl boyunca kira artışlarında % 25'lik sınır esas alınmıştı. Ancak artık söz konusu kuralın kaldırılmasının ardından ev sahipleri ve kiracıları yeni bir dönem beklemektedir. Söz konusu yeni dönemde kiralar yüzde kaç oranında artacak? Detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz iki yıl boyunca devlet tarafından kirada oturan vatandaşların yıllık bazda kira artışı olarak % 25'lik bir oran belirlenmişti. Söz konusu kira artışlarında belirlenen oranlarda yeni döneme girildi. Peki yeni dönemde kiralar yüzde kaç artacak.

Ev sahiplerinin ev kiralarında belirlenen % 25'lik artış sebebiyle evlerini satarak paralarını farklı bir alana yatırmaları gibi uygulamalara sebebiyet veren uygulamadan dolayı hem kiracılar hem de ev sahipleri mağdur olmaktaydı. Ancak söz konusu uygulamanın kaldırılması sebebiyle şimdi de ilçemize gelen yabancıların yüksek fiyatlar ödeyebilecek olması sebebiyle ev kiralarında ilçemiz genelinde büyük artışlar görülmesi durumu da söz konusudur.

Ev fiyatlarındaki artışın hız kesmesine rağmen halen yükselişte olması sebebiyle kiralarında yaklaşık olarak ilçemiz genelinde ortalama %40 ile %60 oranında ev sahipleri tarafından artırılması durumları da söz konusudur. Bu sebepten dolayı sabit gelirli çalışanların mağdur olmaması adına yeni bir yasal düzenlemeye gidilmesinde fayda vardır.

Aksi taktirde son iki yıldır düşük fiyattan evini kiralamış olan ev sahipleri söz konusu limitin kaldırılmasından dolayı zararını yeni kiracılarından çıkarma durumları maalesef yaşanabilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.