Babadan kalan arsanızı değerlendirme zamanı! Bayram öncesi 300 bin TL prefabrik ev desteği için müjde geldi!

Babadan kalan arsanızı değerlendirme zamanı! Bayram öncesi 300 bin TL prefabrik ev desteği için müjde geldi!
TOKİ'nin arsa kampanyalarına katılanlar devletin sağladığı 300.000 TL prefabrik ev desteğine nasıl başvurabilir? Basit ve orta düzey ev onarım desteği ile prefabrik ve betonarme ev yapımı desteği haberimizde

Sosyal devlet anlayışı ile dar gelirli ailelere yönelik sunulan destek ödemeleri bakanlık eliyle hesaplara aktarılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım programı kapsamında değerlendirmeye alınan barınma yardımları kendi evinin sahibi olmak isteyenler için farklı fırsatlar sunuyor.

İster babadan kalan arsa üzerine prefabrik ev inşa etmek isteyin ister var olan evinizi kuvvetlendirmek… Her iki şartta da nakit destek fırsatı sunan devletin sosyal yardım programına 18 yaş üstü tüm aile bireyleri başvuruda bulunabiliyor.

300 Bin TL Prefabrik Ev Desteğine Nasıl Başvurulur?

3294 sayılı kanun kapsamında güvenceye altına alınan barınma yardımı kimlik belgesi ile yapılacak başvurularda aktif hale geliyor. İhtiyaca göre değişen yardım tutarı barınma ve onarım desteği olarak iki kategoride sunuluyor. Sosyo ekonomik olarak dezavantajlı durumda bulunan ailelerin en temel ve zaruri ihtiyacı olan barınma ihtiyacını giderebilmesi ve yaşam kalitesini sağlıklı hale getirebilmesi için böyle bir destek veriliyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile aktif hale getirilen barınma yardımı için belirtilen işte o rakamlar:

  • Basit ev onarımı için 35.000 TL

  • Orta düzey ev onarımı için 70.000 TL

  • Kapsamlı ev onarımı için 100.000 TL

  • Prefabrik ev yapımı için 300.000 TL

  • Betonarme ev yapımı için 500.000 TL

Ev Yapım Ve Onarım Desteği Ne Zaman Alınır?

Başvurusu kabul edilen hak sahipleri için; basit ve orta düzey ev onarım desteği doğrudan aktarılır. 6 ay içerisinde kullanılması gerekir. Kapsamlı ev onarımı desteği 1 yıl içinde hak sahibine sunulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.