Bakanlık desteği ile kiracılıktan kurtulun! 300 bin TL prefabrik ev yapımı desteği!

Bakanlık desteği ile kiracılıktan kurtulun! 300 bin TL prefabrik ev yapımı desteği!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli olarak yapılan gıda, barınma, ulaşım gibi destek ödemelerine biri yenisi daha eklendi. Bakanlık basit, orta düzey, kapsamlı ve prefabrik ev yapımlarında nakit destek ödemesi yapmaya başladı. İşte barınma yardımı ile ilgili dikkatlerden kaçan o detay

Yükselen enflasyon koşulunda yeni bir ev satın alabilmek günden güne zorlaşıyor. Vatandaşın daha çok tercih ettiği kiracılıktan tamamen kurtaracak yeni bakış açısı devlet desteği ile birlikte avantaja dönüyor. Kampanya dönemlerinde TOKİ'nin başlattığı arsa projelerine katılan vatandaşlar kendi mülkü üzerine ev inşa edebiliyor.

Bu süreçte üzerine kayıtlı arsası bulunan devlet desteği ile prefabrik ev yaptırabiliyor. Yalnızca bu da değil. İhtiyaca ve kişinin yardımına göre basit ya da orta düzeyli görülebilecek ev onarım ihtiyacı da devlet tarafından destekleniyor.

Devletin bakanlık eli ile sunduğu barınma yardımı kapsamında 3294 sayılı kanun çerçevesinde değerlendirilen bu kişiler kimlik belgesi ile birlikte başvurduğunda hemen listeye alınıyor. Muhtaçlık sınırının altında olanlar sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayanlar başvurabiliyor.

"En az 1 yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan 18 yaş üstü her aile bireyi başvurabilir. Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler ancak faydalanabilecektir."

2024 Barınma/Onarım Desteği Ne Kadar Oldu?

Basit ve orta düzey ev onarımları doğrudan aktarım suretiyle kişinin hesabına yatırılır. Kaynağın 6 ay içinde harcanmasının yapılması şartı bulunmaktadır. Kapsamlı ev onarım ve ev yapımlarında kaynak tahsisi yapıldıktan sonra harcama belgesi karşılığında bir yıl içinde kaynak aktarımı sağlanmalıdır.

Aşağıdaki liste incelenerek ihtiyaca göre ne kadar ödeme yapılacağı öğrenilebilir:

  • Basit ev onarımları için 35.000 TL

  • Orta düzey ev onarımları için 70.000 TL

  • Kapsamlı ev onarımları için 100.000 TL

  • Prefabrik ev yapımı için 300 bin TL

  • Betonarme ev yapımı için 500 bin TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.