Bakanlıktan talimat! 1.200 TL bayram öncesi hesaba yatacak! 2024 PTT destek ödemesi başvurusu

Bakanlıktan talimat! 1.200 TL bayram öncesi hesaba yatacak! 2024 PTT destek ödemesi başvurusu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurban bayramı öncesinde müjde geldi. 1.250 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Aile Bakanlığı'nın sunduğu destek ödemesinden 18 yaş üstü aile bireyleri faydalanacak.

Bakanlık kimlik belgesi ile ibraz etme yöntemini destek ödemelerinde uygulamayı sürdürüyor. Başvuruda bulunan hak sahipleri şartları yerine getirdiğinde Kurban Bayramı öncesinde en az 850 TL en fazla 1.250 TL'ye kadar nakit ödemeden faydalanacak.

Türkiye Aile Destek programı kapsamında Bakanlığın otomatik olarak hesaba aktardığı ödemeler PTT şubeleri aracılığı ile hesaba yatacak.

Hak sahibinin kimlik belgesini PTT'ye götürecek PTT kart başvurusunda bulunması yetecek. 18 yaş üstü aile bireylerinin başvurusuna açılan Aile Destek programı kapsamında muhtaç ailelerin emekli olup dar gelirli olanların düzenli destek ödemelerinden faydalanmasını sağlanıyor.

Bakanlıktan Aile Destek Ödemesi Açıklaması!

Bakanlık konu ile ilgili 3294 sayılı kanunu öne çıkararak ihtiyaç sahibi ailelerin bu destekten nasıl faydalanacağını şu şekilde ifade ediyor:

“Kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan haneler faydalanabilecektir. 2024 yılı için belirtilen bu tutar 5.667,37 TL'ye denk geliyor.”

Bir yıl boyunca düzenli olarak devam edecek destek ödemelerinden faydalanacak olan vatandaşlar e-devlet platformunu kullanarak sosyal destek başvuru ekranını doğru bilgilerle doldurmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.