Basit ve orta düzeyli ev tadilatına 70 bin TL’ye kadar nakit destek!

Basit ve orta düzeyli ev tadilatına 70 bin TL’ye kadar nakit destek!
Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik sunulan barınma yardımları kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar ile var olan evini güçlendirmek isteyen vatandaşlar için umut kapısı oluyor. Sosyal ekonomik durumu dezavantajlı seviyesinde olan 18 yaş üstü her bireyin başvuruda bulunabileceği işte o destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım programı kapsamında barınma yardımları kategorisinde yer verilen basit ve orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar destek sunuluyor. 3294 sayılı kanun kapsamında dezavantajlı durumda muhtaç kişi konumunda kabul edilen bireylerin barınma ihtiyacının giderilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Barınma Yardımına Kimler Başvurabilir?

18 yaş üstü sosyal ekonomik olarak dezavantajlı durumda bulunan bireyler kimlik belgesini getirerek başvuruda bulunabilir. 3294 sayılı kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayanlar ancak başvurabiliyor. En az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayanlar nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayanlar başvurabiliyor.

İhtiyaca göre değişen destek tutarı basit, orta düzey ve kapsamlı ev onarımlarında ne kadar oldu?

2024 yılı barınma yardımı ev onarımı ödeme tutarı

  • Basit ev onarımı 35 bin TL

  • Orta düzey ev onarımı 70 bin TL

  • Kapsamlı ev onarımı 100 bin TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.