Başvuru hattı kitlendi! Gençlere kefilsiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği ödenmeye başlıyor!

Başvuru hattı kitlendi! Gençlere kefilsiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği ödenmeye başlıyor!
Maddi olarak yuva kurmakta zorluk çeken gençlerin beklediği fırsat ayağa geldi. Kamu bankaları harekete geçti. Gençlere kefilsiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek. 150 bin TL evlilik kredisine nasıl başvurulur? İşte merak edilenler…

Devletin belirli illerde pilot uygulama olarak başlattığı evlilik kredisi uygulaması için geri sayım başladı. Faizsiz 150.000 TL kredi desteğinden faydalanmak isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan başvuru ekranını kullanarak şansını denedi ilk kez 15 Şubat tarihinde başlayan başvuru süreci sona erdi.

150.000 TL faizsiz kredi desteğine başvuran ve başvurusu olumlu sonuçlananlar 21 Mayıs itibariyle kredilerini kullanmaya başlayabilecek. Bakan Göktaş konuyla ilgili eğitimlere kesintisiz olarak katılıp 15 ve 30 Nisan tarihleri arasında resmi nikahı gerçekleşen çiftler için kredi ödemelerinin yakın zamanda başlayacağını paylaşmış oldu.

150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli gençlere sunulan 15 bin TL faizsiz kredi desteğine yönelik detaylar da belli oldu. Resmi nikahı belirtilen tarihler arasında gerçekleşen çiftler 48 ay vadeli 150.000 TL tutarındaki faizsiz krediyi 2 yıl boyunca geri ödeyebilecek.

Bakanlık tarafından paylaşılan rakamlara bakıldığında 8.000'i aşkın çiftin bu krediden faydalanabileceği resmi kayıtlara da eklendi. Çiftler kredi ödemelerine 21 Mayıs tarihi itibariyle erişim sağlayabilecek.

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler için aile.gov.tr adresi üzerinden “duyurular” ekranı aktif hale getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.