Binlerce araç sahibine haciz geliyor, siz de kontrol edin

Binlerce araç sahibine haciz geliyor, siz de kontrol edin
Özellikle araç sahipleri ilgilendiren söz konusu gelişme neticesinde bir takım borçlarını unutan sürücülere peş peşe cezalar gelmeye başlamaktadır. Ödenmeyen cezalar neticesinde biriken tutarlar haciz olarak tahsil edilecektir. Peki bu borçlar hangi borçlardır?

Ülkemizde yapımı biten ve şehirler arası yolculukta büyük kolaylık sağlayan otoyollar ve köprülerin geçiş ücretleri otomatik olarak tahsil edilmektedir. Sürücülerin HGS ve OGS bakiyelerinde bulunan tutarlarla Hiç beklemeden geçiş yapılmasını sağlayan bir ödeme sistemi bulunmaktadır.

Ancak söz konusu HGS ve OGS hesabı bulunmayanların ücretler plakalarına yazılır. Plakaya yazılan borç belirli bir süre içerisinde ödenmezse katlanarak ceza şeklinde ödenmek durumunda kalınmaktadır. Sürücülerin e-devlet üzerinden kontrol ederek üzerlerine tanımlı olan borçları ödememeleri durumunda ise söz konusu geçiş ihlali yapan sürücülere haciz kararı çıkarılmaktadır.

Borç sorgulama işlemleri ise https://www.turkiye.gov.tr/ptt-hizli-gecis-sistemi-hgs-ihlalli-gecis-bilgileri-sorgulama adresi üzerinden veya https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama adresi üzerinden üzerinizde olan borçlar görülebilmektedir. Söz konusu borçlar kredi kartı veya banka kartı ile ödenebilmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.