Çalışan anneye SGK’dan müjde! 12 ay boyunca 11.386 TL nakit destek ödemesi verilecek!

Çalışan anneye SGK’dan müjde! 12 ay boyunca 11.386 TL nakit destek ödemesi verilecek!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan müjdeyi verdi. Çalışan anneye SGK'dan 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacak. Üstelik bu destekten hem anneler hem de bakıcılar faydalanacak. İşte detaylar

Bakan Işıkhan tarafından duyurulan SGK'nın yürütücülüğünü üstlendiği AB destekli proje kapsamında hayata geçirilen 12 aylık destek ödemesi için anlaşmaya varıldı. 3 büyük ilde yaşıyor olup çalışan anne ve bakıcılara aylık 325 Euro TL karşılığı 11.386 lira ödeme yapılacak.

AB'nin finansman desteği sunduğu bu proje yalnızca Ankara, İzmir ve İstanbul'da geçerli olacak. 0 - 36 ay arası çocuk sahibi toplamda 3.500 sigortalı anne için 12 ay boyunca 11.386 TL ödeme yapılacak. Çalışan annelerin iş hayatını sürdürebilmesini sağlamak çalışma hayatından uzaklaşmasını önlemek ve kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlayabilmek için böyle bir proje başlatıldı.

Proje kapsamında sigortalı olup çocuk bakıcılığı yapanlar da bu destekten faydalanabilecek.

Çalışan Anneye SGK'dan 12 Ay Boyunca Destek!

Kayıtlı istihdamı artırabilmek ve kayıt dışı istihdamı önleyebilmek için hayata geçirilen teşvik projeleri arasında yerini alan bu destek için 3 ilde toplamda 15,3 milyon euro bütçe ayrıldı. Hem anneler hem de sertifikalı çocuk bakıcıları proje kapsamında sunulan destek ödeneğinden faydalanabilecek. Devletin SGK aracılığı ile hesaplara aktaracağı 12 aylık nakit destek ödemesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu ile ilgili ayrıntılar yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.