Depremzede vatandaşlarımıza yapılan kira yardımları bitti mi? Uzatıldı mı?

Depremzede vatandaşlarımıza yapılan kira yardımları bitti mi? Uzatıldı mı?
6 Şubat tarihlerinde meydana gelen yüzyılın afeti olarak nitelendirilen ülkemizin birçok elinde büyük hasara sebep olan depremler sebebiyle vatandaşlara ödenen kira yardımları durduruldu mu? Kira yardımları ne zamana kadar devam edecek? Detaylar haberimizde...

Ülkemiz genelinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde çok büyük hasarlar meydana geldi. On binlerce ev kullanılamaz hale geldi. Depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için hazırlanan AFAD kira yardımı depremde de Vatandaşlarımızın yardımına yetişti. Peki söz konusu kira yardımları durduruldu mu?

Kira yardımları devam edecek mi?
Depremde de vatandaşlarımıza ödenen kira yardımı ilk olarak 1 yıllık süreç için geçerli olacak şekilde belirlenmişti. Ancak çevre ve şehircilik ve iklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki depremde evlere zarar gören vatandaşlara evleri teslim edilene dek söz konusu kira yardımlarının yapılacağını belirtti.

Ayrıca Mehmet Özhaseki bir buçuk yıl içerisinde evlere zarar görmüş olan vatandaşlara evlerinin teslim edileceğini belirtmişti. Kira yardımları 7500 TL olarak belirlenmiş olup her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçmeye devam edecek.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.