Destek tutarı ilk kez 3.000 TL’yi geçti! Aile Bakanlığı düzenli doğalgaz ve elektrik fatura desteği nasıl alınır?

Destek tutarı ilk kez 3.000 TL’yi geçti! Aile Bakanlığı düzenli doğalgaz ve elektrik fatura desteği nasıl alınır?
Dar gelirli ailelere yönelik her ay düzenli olarak yapılan fatura ödeme desteği başvuru ekranı yeniden açıldı. E-devlet platformunu kullanarak başvuruda bulunacak hak sahiplerine şartları karşıladığı takdirde nakit destek ödemesi yapılacak. İşte merak edilenler

Sosyal devlet anlayışı ile her ay düzenli olarak verilen bakanlık aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılan doğalgaz tüketim desteği ile elektrik tüketim desteği için başvuru ekranı yeniden açıldı. E-devlet platformunu kullanarak başvuruda bulunmak isteyen hak sahipleri belirli şartları karşıladığı anda düzenli destek ödemesinden anında faydalanacak.

Bakanlığın T.C vatandaşı olup doğalgaz arzı sağlanan ilçede ikamet eden vatandaşa sunduğu doğalgaz tüketim desteği 8 ay boyunca verilmeye devam ediyor. Yılda 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişen ödeme tutarı her ay için hesaplanıp iki ayda bir hesaba aktarılıyor.

Doğalgaz ve Elektrik Fatura Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere ödenen elektrik tüketim desteği asgari elektrik tüketim miktarı doğrultusunda hesaplara aktarılıyor. Şartları karşılayıp kimlik belgesi mesken ve elektrik faturası ve klinik hastalığı bulunanlar için hastanın sağlık raporu ile birlikte başvurulması yetiyor.

Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Aşağıdaki listeden elektrik tüketim desteğinin ne kadar yapıldığı öğrenilebilir:

  • 1-2 kişilik hanelere ayda 112,63 TL

  • 3 kişilik hanelere ayda 150,17 TL

  • 4 kişilik hanelere ayda 187,71 TL

  • 5 ve daha fazla kişilik hanelere ayda 150 TL

  • Kronik hastalığı bulunanlara ayda 225,25 TL

Doğalgaz ve elektrik faturası destek başvurusunda bulunmak isteyenler türkiye.gov.tr adresine girerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sayfasına erişmelidir. Aynı sayfa içinde alt kategoride yer alan sosyal yardım başvuru hizmeti alanını kullanarak başvuru formunu doldurup süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.