E-Devlet uyarısı! E-devlet Açık Kapı 3.500 TL “Bayram Harçlığı” başvurusu nasıl yapılır?

E-Devlet uyarısı! E-devlet Açık Kapı 3.500 TL “Bayram Harçlığı” başvurusu nasıl yapılır?
Kurban Bayramı öncesinde araştırmalar başladı. Geçtiğimiz yıl vatandaşlara verilen destek ödemeleri bu yıl için açık kapı uygulamasından yapılacağı söylendi. Sosyal medyada yayılan Bayram harçlığı haberlerinin ardından kurumsal bir paylaşım yapıldı. E-devlet açık kapı 3500 TL Bayram harçlığı nasıl alınır? Başvuru ekranı açıldı mı? İşte detaylar

İçişleri Bakanlığı Açık Kapı başvurusunda bulunmak isteyenler e-devlet platformuna girdiklerinde uyarı ile karşılaştı. Sosyal medyada 2.000 TL'den 3.500 TL'ye kadar bayram harçlığı dağıtıldığına dair paylaşılan haberler Bakanlık eliyle yalanlandı. Muhtaç ailelerin faydalanabildiği sosyal destek ödemelerinin yapıldığı açık kapı platformu sanıldığı gibi Bayram öncesinde harçlık dağıtmıyor. Ancak maddi açıdan dar gelirli ailelere destek için aracı olunuyor.

Açık kapı başvurusu ve başvuru takibi sayfasına erişenler şu uyarı ile karşılaşıyor:

Sosyal medya üzerinden yayılan açık kapı hizmeti üzerinden başvurulması durumunda Bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır.”

Peki Açık Kapı Birimi ile Ne Yapılabilir?

Açık kapı birimi ile yardım dağıtımı ya da sosyal destek ödemesi yapılmaz. Açık kapı sistemi kullanılarak başvuruda bulunacaklar:

  • 3294 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım ve proje destek programlarından faydalanabilir.

  • 2622 sayılı kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanabilir.

  • Yabancılara yönelik sosyal uyum yardım programlarından yararlanabilir.

  • İhtiyaç doğrultusunda diğer sosyal hizmet ve kamu hizmetlerine yönlendirmek ve takibinin yapılmasını sağlamak için başvurulabilir.

E-Devlet Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aslında bu proje vatandaşın doğrudan valiliklerle iletişime geçebilmesini sağlıyor. E-devlet açık kapı başvurusunda bulunmak isteyenler turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra açılan ekranda İçişleri Bakanlığı sayfasına geçerek açık kapı başvurusu ve başvuru takibi alanına erişebilir. Aynı ekrandan yeni başvuru alanına tıklayarak ilgili bilgilendirme metni okunup işaretlenerek devam et tuşuna basılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.