EGEEN yatırımcısının sesine kulak verdi

EGEEN yatırımcısının sesine kulak verdi
Son dönemde adından sıkça söz ettiren EGEEN yani Ege Endüstri, yatırımcısının sesini duydu ve bedelsiz taleplerinde de bir nevi cevap vermiş oldu. İşte ayrıntılar.

Ege Endüstri son zamanlarda adından çokça söz ettiren firmalar arasında ve yatırımcısının sözünü dinledi. Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş. (EGEEN) 30 Mayıs'ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulundu. 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında sorulan sorular ve verilen cevaplar açıklandı.

Ege Endüstri yatırımcısının seslerine kulak vererek yeni kararlar aldı. Genel kurulda yatırımcılar sermayenin düşük olduğunu belirtti. Kar payı dağıtımı yerine bedelsiz sermaye artırımı talebine de cevap verildi. 28.05.2024 tarihinde yapılan açıklamada, sorular ve cevaplar paylaşıldı.

Ege Endüstri bu süreçte yatırım yapmakta kararlı kullanıcıların seslerini duydu ve onlara cevap verdi. 2023 yılında devam eden 21 Arge projesi hakkında detay verir misiniz? Ege Endüstri ARGE Merkezi 2023 yılına 21 projeyle başladı. Bu projelerden 8'i tamamlandı. 2023'te başlayan 3 yeni projeyle yıl kapanışında 16 proje devam etmekte.

ARGE projeleri diferansiyel kovanı, ön dingil, ilave dingil gibi ürünler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Mühendislik süreçlerinin tamamlanmasının ardından seri üretim çalışmaları başlayacaktır.

Ege Endüstri yatırımcısının isteği olan bedelsiz taleplerini de duymuş oldu. Çevreci elektrikli ticari araç projeleri, devam eden projelerin yarısını oluşturmaktadır. Sermayemizin düşük kaldığını gözlemliyoruz. İç kaynaklardan sermaye artırımı talep ediyoruz. Görüşlerinizi rica ederim. Yönetim Kurulunun gündeminde sermaye artırımı yoktur.

Ege Endüstri yatırımcısının sesleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Kar payı dağıtımı yerine bedelsiz sermaye artırımı gündeme alınmalıdır. Mevcut asgari lot bedeli yatırımcıların katılımını zorlaştırmaktadır. Yönetim Kurulunun gündeminde sermaye artırımı yoktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.