Emeklilere 8'li Destek Paketi Neler İçeriyor?

Emeklilere 8'li Destek Paketi Neler İçeriyor?
Emeklilere 8'li destek paketi açıklaması Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Bugüne kadar pek çok destek, emekliler için uygulanmaya başlamıştı. Bugünden sonra da pek çok destek hayata geçirilecek. Böylece emekliler biraz daha rahat nefes alacak. 2024'ün emekliler yılı olması ancak emekliye hak ettiği maaş zammının yapılmaması konusunda eleştirilerde bulunanların düşünceleri ise zamanla ortaya çıkacak.

Emeklilere 8'li destek paketi, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etmesine karşın, emeklilere hak ettikleri maaş zamlarının yapılmaması dolayısı ile eleştiriler çığ gibi büyümüştü. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan tarafından sunulan destek paketi içerisinde neler yer alıyor? Hangi emekliler faydalanacak?

Emeklilere 8'li Destek Paketi

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ışıkhan, ilk olarak emekliler için bir site kurulacağını ve "emekliler.gov.tr" için çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti. Emeklilere 8'li destek paketi ve başvuruların bu site içerisinde açıklanacağını da sözlerine ekleyen Bakan Işıkhan açıklamasına şu şekilde devam etti:

"KYK bünyesinde bulunan ve uygun olan yurtlar, yaz aylarında bir ay ücretsiz olarak emeklilerin kullanımına sunulacak. Gençlik Ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler, emeklilere ücretsiz şekilde açılacak. Emekliler, kamuya ait misafirhane, konukevi, öğretmenevi ve sosyal tesislerden %15 indirimli olarak yararlanacaklar.

PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler uygulanacak. TCDD Ana Hat tarifelerinde emeklilere %10 indirim uygulanacak. Emekli kartları ile yapılan fatura ödemelerinde, eczane ve market alışverişlerinde belirlenen üst limit kapsamında, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak."

Emeklilere 8'li destek paketi öncesinde, yukarıda belirtilen desteklerin tamamı emekliler için uygulanmaya başlandı. Bununla birlikte hayata geçecek diğer destekler de şu şekilde sıralandı:

• GSM operatörlerinde emekliler için bir paket belirlenecek ve söz konusu indirimli paketten sadece emekliler faydalanacak.

• Gelir seviyesi düşük olan emeklilere bir kart verilecek ve bu kart ile anlaşmalı marketlerden, gıda ve diğer ihtiyaçlar için alışveriş yapılabilecek.

• Belediye otobüslerinden ucuza yararlanacak emekliler, belediye tesislerinden de indirimli olarak faydalanacak.

• Düşük naaşlı emeklilere elektrik, su ve doğalgaz fatura desteği sağlanacak.

• Büyük şehirlerde yaşayan kiracı emeklilere kira desteği yapılacak.

• Bankalar tarafından emeklilere özel krediler verilecek.

Emeklilere 8'li destek paketinin hayata geçirileceği tarih belirtilmiş olmasa da zamanın çok uzamayacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.