Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır? Ödemeler Nereden Alınır?

Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır? Ödemeler Nereden Alınır?
Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 1. taksit ödemesinde son günlere gelinen emlak vergisi sorgulama işlemi ile ne kadar ödeme yapılacağı öğrenilebilir. İki taksit halinde ödenen emlak vergisinin 1. taksiti Mayıs sonuna kadar, 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenmelidir. Peki ödemeler hangi kanal üzerinden yapılır?

Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? Mayıs ayının sonlarına gelinen bugünlerde emlak vergisi 1. taksit ödemelerinin de sonlarına gelinmiş durumda. Her yıl 2 taksit olarak ödenen emlak vergisinin 1. taksit ödemesi Mayıs ayının sona ermesi ile birlikte tamamlanacak. e-Devlet üzerinden ve belediyeler aracılığı ile ödemesi yapılabilen emlak vergisi sorgulama ekranına nasıl ulaşılır?

Emlak Vergisi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? Belediye ve e-Devlet Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden emlak vergisi sorgulamasının yapılabilmesi mümkün. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 1. taksit ödemesi yapılan emlak vergisinin 2. taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Ödemeler de belediyeler ve e-Devlet aracılığı ile yapılabiliyor.

Emlak vergisi e-Devlet ödemeleri aşamasında şöyle bir sıkıntı ile karşılaşılabilir: İlçe belediyeleri tarafından alınan bu vergi, e-Devlet üzerinden ödenecekse, söz konusu belediyenin e-Devlet entegrasyonunun bulunması gerekmektedir. Aksi halde e-Devlet üzerinden ödeme sağlanamaz. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde ödemelerin, verginin bağlı bulunduğu ilçe belediyesine şahsen gidilerek yapılması gerekecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.