Enerji tarifesinde aşamalı dönem! Gelir düzeyine göre fatura dönemi başlıyor!

Enerji tarifesinde aşamalı dönem! Gelir düzeyine göre fatura dönemi başlıyor!
Bakanlık tedbirleri arasında yerini alması beklenen yakın zamanda hayata geçirilecek bu sistem elektrik, su, doğalgaz gibi fatura giderlerinde ne gibi değişikliklere sebep olacak? merak ediliyor. Gelire göre tarife dönemi nasıl uygulanacak? İşte yeni faturalandırma modeli ile ilgili merak edilenler

Enerji tarifelerinde aşamalı döneme geçiliyor. Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yeni dönemde yeni ödeme sistemi olarak başlatacağı bu uygulama kısa süre sonra 81 ilde tüm mesken aboneleri için geçerli olacak.

Elektrik ve doğalgaz faturaları gelir seviyesine göre yeniden hesaplanarak tarife üzerinden paylaşılacak. Gelir düzeyine göre faturalandırma uygulaması nasıl olacak?

Yakın zamanda hayata geçmesi beklenen bu düzenleme ile az gelirli aileler fatura bedelini daha uygun fiyata ödeyebilecek. Gelir ve enerji tüketiminde artış yaşandıkça tarife buna bağlı olarak yükselecek.

Gelir Düzeyine Göre Faturalandırma Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

Amaç; uzun vadede sürdürülebilir bir çözüm oluşturmak. Gelir düzeyi düşük olan hanelerin fırsat eşitliği elde edebilmesini sağlamak.

Bu amaçla kademeli enerji fiyatlarında artış uygulaması yakın zamanda hayatımıza dahil olacak. Bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak gelir dağılımında adalet sağlayacağı ifade ediliyor. Daha önceden yapılan uygulamalara bakıldığında doğalgazın belirli bir miktarının ücretsiz olarak sunulması gibi farklı devlet destekleri de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.