Gençlere 15 bin TL sermaye! 36 ay taksitli faizsiz devlet destekli kredi başvurusu nasıl yapılır?

Gençlere 15 bin TL sermaye! 36 ay taksitli faizsiz devlet destekli kredi başvurusu nasıl yapılır?
Kendi işini kurmak isteyen gençlere yeni iş fırsatları sunan hibe destek ödemeleri 2024 yılında iş sahibi olabilmeyi kolaylaştırıyor. Yalnızca bakanlık tarafından sunulan destekler değil vakıflar aracılığıyla verilen faizsiz ve taksitli kredi kampanyaları daha dikkat çekiyor. 15.000 TL sermaye fırsatı ile sunulan faizsiz ve taksitli kredi paketine dair işte merak edilenler

Kendi işinin sahibi olma, iş yeri kurmak ve toplumda yeni bir istihdam alanı oluşturmak isteyenler için müjde geldi. Devletin bakanlık eliyle sunmuş olduğu destek ödemelerinin yanı sıra KOSGEB'in genç girişimcilere sunduğu fırsatlar oldukça dikkat çekiyor. Yılda yüzlerce genç bu destek ödemelerini kullanarak kendi alanında öne çıkan projelere ön ayak oluyor. Öte yandan yalnızca devletin sunduğu destekler değil vakıflar aracılığı ile de gençlere yeni fırsatlar sağlanıyor.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Kaymakamlıklara bağlı olarak genç girişimcileri destekleyen bir proje başlattı. Vakıf aracılığı ile kendi işyerini açmak isteyen gençlere 15.000 TL'ye kadar sermaye desteği verilecek. Kursa katılarak detaylı bir proje sunmak ve bu projeyi vakfa kabul ettirmek yeterli şartları arasında yer alıyor. Ancak bu süreçte başvuru sırasında tek gerekli olacak işlem Kaymakamlığın ve Kaymakamlığa bağlı vakfın iş yeri açma kredisi kapsamında özel bir bütçe ayırmış olması.

SYDV Sermaye Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıf başvurusu yapıldıktan sonra açılışı yapılıyor. Genç girişimci için artık ikinci bir aşama başlıyor. Planlanan iş yeri için gider ve teklif mektupları hazırlanarak proje dosyasının detaylıca sunulması gerekiyor. Ardından iki devlet memuru kefil getirmek şartıyla başvuru süreci tamamlanabiliyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sunulan faizsiz devlet destekli kredi ödemesi aylık taksitlerle yapılabiliyor. Hak sahibinin 15.000 TL'ye kadar alabileceği sermaye desteği 36 ay taksitlerle geri ödenebiliyor. Kredinin alındığı tarihten itibaren 1 yılda olduğu anda geri ödemeler başlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.