Hedge yatırım fonları piyasayı fena şaşırttı

Hedge yatırım fonları piyasayı fena şaşırttı
Piyasadaki gerileme Hedge yatırım fonunu da etkilemiştir. işte detaylar şöyledir.

Morgan Stanley notlarına göre küresel hedge fonları ABD endeksleri için zorlu bir hafta oluşturmuştur ve bunun ardından ise Kuzey Amerika topraklarında yer alan hisse senedi varlıklarını bir bir satmaya başlamıştır.

Geçilen günler sonrası banka özellikle uzun pozisyonlarda olan hisse senetleri fiyat artışı beklentisi sebebiyle yapılan yatırımlarda önemli düşüşler gören kısa ve uzun fonlar için bu durum zorlayıcı bir durum olmuştur.

Hedge fonlarına ana aracılık hizmeti sunan Morgan Stanley ise endekslerin düşüşünü göstererek Nadaq ve Dow Jones endekslerinin de belli oranlarda gerilemesini bildirmiştir. Bu düşüşler DELL Technologies ve Salesforce gibi teknoloji şirketlerinin zayıf olan performanslarının yanında ilk çeyrek itibariyle beklentilerin altında bir büyüme ile yavaş büyüme ile seyretmiştir.

Bu satışlar en çok da teknoloji medya ve telekomünikasyon sektörlerinde daha da belirgin hale gelmiştir. Hedge fonlar ise sadece uzun pozisyonlarını azaltmakla kalmamıştır. Bunun yanında bir de hisse senetlerindeki fiyatların düşüşlerine bahis oynama stiliyle kısa pozisyonlarını da artırmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.