İhtiyaç listesi yenilendi! Artık o hastalığa ayda 7 bin 608 TL ödeme yapılıyor!

İhtiyaç listesi yenilendi! Artık o hastalığa ayda 7 bin 608 TL ödeme yapılıyor!
Aile Bakanlığı tarafından belirli hastalıklara yönelik yapılan destek ödemeleri listesi yenilendi. Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden duyurulan bilgiye göre o hastalık sahipleri ayda 7.608,71 TL ödeme alacak.

Dar gelirli ailelerin, muhtaçların ve orta seviyede gelire sahip olan vatandaşların düzenli veya aralıklı destek ödemelerinden faydalanmasını sağlayan Aile Bakanlığı yeni bir duyuruda bulundu. Sağlık Hizmetleri kategorisi altında yer verilen kronik hastalık yardımı güncellendi.

2024 yılı itibariyle kimlik belgesini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına götüren kronik hastalar ayda 7.608,71 TL düzenli ödeme alacaktır.

Kronik hastalık yardımından kimler faydalanabilir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onay alan her hak sahibi Halk Sağlığı yönetim sisteminden hastalık bilgileri alındıktan sonra destek ödemesinden anında faydalanabilecek. Ödemeler aylık olarak 7.608,71 TL olarak hesaba aktarılacak.

Kronik hastalık yardımından faydalanacak olan kişilerin Tüberküloz veya SSPE hastalığı sebebiyle psiko-sosyal ya da mali kayıp yaşadığı tespit edildiğinde verilecek. Düzenli nakit yardım programı yalnızca Tüberküloz ya da SSPE hastası olan kişiler veya hastaya bakmakla yükümlü kişilere yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.