İhtiyaç sahibi her aileye yatacak! 12 aylık destek ödemesi 350 TL, 600 TL, 800 TL…

İhtiyaç sahibi her aileye yatacak! 12 aylık destek ödemesi 350 TL, 600 TL, 800 TL…
Dar gelirli ailelere yönelik sunulan nakit destek ödemeleri Haziran ayında da devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ödemelerde kimlik belgesi ile başvuru yeterli görülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan işte o destek ödemeleri

Devletin dar gelirli ailelere yönelik başlattığı yardım programı Bakanlık eliyle kesintisiz şekilde sürdürülüyor. Sürekli veya aralıklı ödemeler olarak hak sahipleri ile buluşan destek tutarı sosyal yardım programı kapsamında hanelere ulaştırılıyor. 350 TL'den başlayarak 800 TL'ye kadar ulaşan 3294 sayılı kanun kapsamı ile güvence altına alınmış işte o desteklerden bazıları

Asker Çocuğu Yardımı

Asker çocuğu yardımı sosyal güvencesi bulunmayan ailelere 3294 sayılı kanun kapsamında her ay için hesaplanarak iki ayda bir ödeme yapılıyor. Kimlik belgesi ile yapılacak başvurular dikkate alınıyor. Asker ailelerine yönelik yapılan düzenli nakit destek programa ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklar için 350 TL her ay için hesaplanıp iki ayda bir yatırılıyor.

Öksüz ve Yetim Yardımı

Annesi babası veya her ikisi vefat etmiş ihtiyaç sahibi çocuklar için yapılan nakit destek ödemesi öksüz ve yetim yardımı programı ile hak sahiplerine ulaşıyor. Kimlik belgesi ile yapılacak başvurular dikkate alınıyor. 3294 sayılı kanun kapsamı ile güvence altına alınan öksüz ve yetim yardımı 600 TL her ay için hesaplanıp iki ayda bir hesaba yatırılıyor.

Asker Ailesine Düzenli Nakit Destek

Vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerin sosyal güvencesi bulunmayan ailelerine askerlik görevi süresince 800 TL ödeme yapılıyor. Asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım programı kapsamında gerçekleştirilen bu ödemeler kimlik belgesi ile başvuru yapıldığı anda alınabiliyor. Asker evli ise eşine, bekar ise anne veya babasına 800 TL her ay için hesaplanıp iki ayda bir hesaba yatırılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.