İstanbul'da Suya Ne Zaman Zam Yapıldı? Faturaya Nasıl Yansıyacak?

İstanbul'da Suya Ne Zaman Zam Yapıldı? Faturaya Nasıl Yansıyacak?
İstanbul'da suya ne zaman zam yapıldı? Elde edilen bilgiye göre İstanbul'da yaşayan vatandaşların %75'i tarafından kullanılan birinci kademe suya %36 - %53 oranında zam yapıldı. Faturalara nasıl yansıyacak? Fatura hesaplama örneği:

İstanbul'da suya ne zaman zam geldi? İstanbul'da, ekmekten sonra suya yapılan zam haberleri de gündemdeki yerini aldı. İSKİ'den gelen teklif sonrasında, suyun birim fiyatına yapılan zam, İstanbul'lular tarafından araştırma konusu oldu. İstanbul'un %75'i tarafından kullanılan birinci kademedeki değişiklik sonrasında, suyun birim fiyatı kaç TL oldu?

İstanbul'da Suya Ne Zaman Zam Geldi?

İSKİ tarafından yapılan teklifin ardından, İstanbul'da suyun birim fiyatına %36 - %53 oranında zam geldi. İstanbul'da vatandaşların %75'i tarafından kullanılan suyun birim fiyatı, İSKİ'nin teklifinin kabul edilmesi ile birlikte 23.72 TL'den 32.28 TL'ye yükseldi.

Elde ettiği bilgi sonrasında İstanbul'da yaşayan pek çok kişi, su faturasının ne kadar geleceği ile ilgili hesaplamalar yapmaya başladı. Bu konuda basit bir hesaplama örneği ile İstanbul'da yaşayan ve su faturası 300 TL olarak gelen bir kişinin, yeni dönemde 420 TL ödeyeceğini söyleyebiliriz.

Ancak hesaplanan tutar net değildir.Yapılan zam oranı %40 olarak hesaplanmış olup, KDV ve diğer ek ödemeler dikkate alınmamıştır. Aşağı yukarı, yeni dönem su faturasının bu şekilde olacağı söylenebilir. Fikir vermek amaçlıdır.

İstanbul'da suya ne zaman zam geldi? İstanbul'da suya yapılan zam Mayıs ayı itibari ile geçerli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.