İşyeri açmak isteyenlere KOSGEB müjdesi! Destek tutarı zamlandı! 2 milyon TL’ye kadar başvuruya açıldı!

İşyeri açmak isteyenlere KOSGEB müjdesi! Destek tutarı zamlandı! 2 milyon TL’ye kadar başvuruya açıldı!
KOSGEB'ten müjde geldi. Milyonlarca girişimciyi ilgilendiren o gelişme destek tutarlarının yeniden güncellenmesi ile birlikte sosyal medyada da dikkat çekti. Kendi işyerine sahip olmak isteyenler için KOSGEB başvuru ekranı açık hale geldi

KOSGEB'in iş kurma desteği ya da iş geliştirme desteği adı altında sunduğu destek ödemelerinin üst limiti artırıldı. Geçtiğimiz yıl 375.000 TL olan üst limit bu yıl 2 milyon TL'ye çıkarıldı. KOSGEB'in girişimcilik destekleri kapsamında sunmuş olduğu bu ödeme kendi işini kurmak isteyenler için aradığı sermayeye kavuşmasını sağlayacak. Finansal destek ödemesinden faydalanmak isteyen girişimcinin başvuru şartlarını karşılaması yetecek.

KOSGEB'in destek ödemesinden faydalanmak isteyenlerin hizmet, imalat, ticaret ya da bilişim alanlarında yeni bir işletme kurması kurduktan sonra bu işletmeyi geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirmesini sağlaması gerekiyor. Günümüz şartlarında alınan güncel karar doğrultusunda 2 milyon TL'ye ulaşan destek ödeme üst limiti iş kurma desteği ve iş geliştirme desteği adı altında paylaşıldı.

KOSGEB Genç Girişimci Destek Ödemesi

Bu sayede geri ödemesiz olarak destek tutarından tüm girişimciler faydalanabilecek. Gerçek kişi statüsünde kurulan işletmeye 10.000 TL, sermaye şirketi statüsü üstünde kurulan işletmeye 20.000 TL kuruluş desteği sunulacak.

Girişimci eğer genç, kadın, gazi, engelli ya da 1. dereceden şehit yakını ise kuruluş desteğine ek olarak 10.000 TL ödeme yapılacak. İş kurma desteğine başvuruda bulunacak kişinin başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 1 yıl önce kurulmuş olması gerekecek.

İş kurma desteği başvuruları online platform üzerinden yapılabiliyor. Sürekli olarak başvuruya açık olan ekran değerlendirilebilir. İş geliştirme desteği ise yılın belirli dönemlerinde başvuruya açılıyor. Bu yıl ilk dönem olarak başlatılan başvuru süreci 28 Haziran tarihinde sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.