Kredi kartının asgarisini ödeyenler yandı

Kredi kartının asgarisini ödeyenler yandı
Kredi kartlarının sadece asgari tutarını ödeyerek borçlarını ödemeye çalışan kredi kartı kullanıcılarına yaptırımlar yolda. Azımsanmayacak kadar bir sayıya ulaşan kredi kartı kullanıcılarının büyük bir kısmı söz konusu borçlarını belirlenen bu tutarlarla ödemektedir. Peki bu yöntemle borç ödeyenlere hangi yaptırımlar uygulanacak? Detaylar haberimizde...

Kredi kartı borcunun tamamını ödeyemeyenler %40 tutarındaki asgari ödenmesi gereken borcu ödeyerek ayı geçirmektedirler. Uzun bir süre yapılan gözlemler neticesinde kredi kartı kullanıcılarının azımsanmayacak kadar bir sayıya denk gelenleri kredi kartı borcunun sadece asgarisini ödedikleri tespit edildi.

Ancak bu durumun enflasyona olan negatif etkisinden dolayı Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kredi kartının sadece asgarisini ödeyenlere yönelik olarak belirli yaptırımlar uygulanacak.

Uygulanacak olan yaptırımların en önemlisi kredi kartı limitlerinin yükseltilmemesi olacak. Ardından kalan dönem borcuna getirilecek olan Faizler artırılacak. Dönem borcu ve asgari tutarı arasındaki borç miktarına belirlenen oranlarda artırımlı bir faiz uygulanacak.

Uygulanacak olan faizler neticesinde kredi kartı kullanıcıları her ay artan bir borç oranıyla karşı karşıya kalacaklar.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

21 Yorum