Kurban Bayramı öncesi destek ödemesi başlıyor! TC kimlik kartının son hanesine göre ödeme…

Kurban Bayramı öncesi destek ödemesi başlıyor! TC kimlik kartının son hanesine göre ödeme…
Her yıl olduğu gibi bu yılda sosyal yardımlar kapsamında Kurban Bayramı öncesi dar gelirli ailelere özel yardımlar başlıyor. Emeklilere ödenen ikramiyenin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine bayram öncesi barınma ve gıda yardımı yapılacak

Sosyal devlet anlayışı ile dar ve orta gelirli aileye sunulan imkanlar kesintisiz olarak bakanlık eliyle ailelere ulaştırılıyor. 12 ay boyunca verilen düzenli veya aralıklı yardım paketleri kapsamında ihtiyaç sahipleri özel ihtiyaçlarını da giderebiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uzun yıllardır uygulanan bayram dönemleri öncesi verilen yardımlar yeniden gündeme getirildi.

Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan destek ödemeleri bu yıl Kurban Bayramı öncesinde de hesaba yatacak. İhtiyaç olduğunda destek ödemeleri yıl boyunca da yapılacak. Bakanlığın barınma yardımı kapsamında sunduğu destek 18 yaş üstündeki tüm bireylerin başvurusunu açıldı. Sadece kimlik belgesini gösteren her hak sahibi bu destekten faydalanabilecek.

Kurban Bayramı Destek Ödemesinden Kimler, Nasıl Yararlanacak?

Üzerinde TC numarası bulunan Türk vatandaşı olan hak sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek başvuruda bulunabilir. Bu vakıflarda çalışan mütevelli heyeti inceleme yaparak başvuru sahibinin ihtiyacına göre net bir karar verecek. 3294 sayılı kanun kapsamında sosyal güvencesi bulunmayan ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayanlar hane içinde yaşayan kişi başına düşen aylık gelirinin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması şartıyla bu destekten faydalanacak.

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde verilen ve gerek görüldüğünde yıl boyunca vatandaşa sunulan gıda ve barınma yardımı için kişi başına düşen aylık net asgari ücretin 2024 yılı karşılığı 5.667,37 TL oldu. Konuyla ilgili detaylı bilgi alabilmek ve Bakanlığın sunduğu sosyal destek ödemesine online ortamda başvuruda bulunmak isteyenler www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak sosyal yardım başvuru hizmeti kategorisi üzerinden başvurusunu iletebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.