Kurban Bayramı öncesinde 1900 TL yardım yapılacak

Kurban Bayramı öncesinde 1900 TL yardım yapılacak
Kurban Bayramından 1 hafta önce dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 1900 TL ödeme yapılacaktır. Söz konusu ödemeler aile destek ödemesi kapsamında 1250 TL ve çocuk yardımı kapsamında 650 TL olmak üzere toplamda 1900 TL ödenecektir. Peki başvurular ne zaman ve nereye yapılacaktır?

Kurban Bayramı öncesinde ailelere devlet tarafından 1250 TL yardım yapılacak. Ailelerin çocukları da olması durumunda 650 TL ekstra çocuk için yardım yapılacaktır.

Başvurular e devler üzerinden alınacaktır. Başvuru yapacak olan vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvurularını yapacaklardır. Başvuru yapacak olan vatandaşların aylık gelirinin hane halkına bölünmesi sonucunda ortaya çıkacak olan tutarın asgari ücretin 3/1'inden fazla olmaması gerekiyor.

Ailelere yapılacak olan yardımlar ailede yaşayan kişi sayısına, ailede yaşayan çocuk sayısına göre de değişkenlik göstermektedir. Hane halkından sadece bir kişinin başvurusu dikkate alınarak değerlendirmeler yapılacaktır. Başvurular şahsen aile ve sosyal hizmetler il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile şahsen de yapılabilmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.