Mayıs Ayı AFAD Kira Yardımı Yattı Mı?

Mayıs Ayı AFAD Kira Yardımı Yattı Mı?
Mayıs ayı AFAD kira yardımı yattı mı? Her ayın 15'i itibari ile hesaplara geçmeye başlayan AFAD kira yardımı ayın 16'sında hesaplara yattı mı? Ödeme sorgulamaları nasıl yapılır? AFAD ne kadar kira yardımı yapıyor?

Mayıs ayı AFAD kira yardımı yattı mı? 6 Şubat depremleri sonrasında AFAD kira yardımlarını vatandaşlara bir yıl süre ile yapacağı yönünde açıklamada bulunmuştu. Ardından Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara, evleri teslim edilinceye kadar kira yardımı yapılacağının sözünü verdi.

Mayıs Ayı AFAD Kira Yardımı Yattı Mı?

AFAD Mayıs ayı kira ödemelerini yatırdı mı? İllere göre farklılık göstermekle birlikte hak sahiplerine genellikle her ayın 15'i itibari ile kira yardımları ödeniyor. Ancak bazen sistemde aksamalar da yaşanabiliyor. Bu nedenle vatandaşların Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri, e-Devlet ya da ATM!ler aracılığı ile veya mobil bankacılık ya da internet bankacılığını kullanarak, kira ödemelerinin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını sorgulamaları mümkün.

AFAD kira yardımı, ev sahipleri için 7.500 TL tutarında iken, kiracılar için bu tutar 5.000 TL olarak belirlenmiş durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.