Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi Evde Bakım Maaşı Kaç TL?
Mayıs ayı evde bakım maaşı ile ilgili beklenen açıklama Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapıldı. Bakanlık tarafından verilen evde bakım maaşının önemine değinen Bakan Göktaş, yardımın hesaplara geçtiği tarih hakkında bilgiler paylaştı. Peki tam bağımlı engelli bir bireye bakan aile kaç TL evde bakım maaşı alıyor?

Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi ile ilgili beklenen açıklama, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakıma muhtaç vatandaşların ailelerinin de yardıma ihtiyaç duymaları halinde, her ay hesaplarına Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım parası yatırılıyor. Mayıs ayı evde bakım maaşı, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılmaya başlandı mı?

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara aktarıldığı açıklamasında bulundu. Buna göre Mayıs ayı için evde bakım maaşı, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına 18 Mayıs itibari ile geçmeye başladı.

Bakan Göktaş, konuya yönelik olarak yaptığı açıklamada, aile bütünlüğünün korunması ve engelli vatandaşların aileleri ve yakınlarından kopmamaları için yapılan evde bakım yardımının, Bakanlık tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan en kapsamlı yardımlar arasında yer aldığını ifade etti.

Evinde tam bağımlı bir bireye bakım veren ailelerin hesaplarına Mayıs ayı içerisinde 7.608 TL evde bakım maaşı yatırıldı. Böylece engelli vatandaşların ev ortamında, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımları ile bakılması sağlanmaya çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.