Memur Maaşları Ne Kadar Olacak Temmuz 2024?

Memur Maaşları Ne Kadar Olacak Temmuz 2024?
Memur maaşları ne kadar olacak Temmuz 2024 sorusunun yanıtı kamuda görev yapan milyonlarca memur tarafından araştırılıyor. Sorunun net yanıtı Temmuz ayında verilecek olsa da Merkez Bankası Mayıs Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre memur maaşlarının ne kadar olacağı konusu az çok şekillendi.

Memur maaşları ne kadar olacak Temmuz 2024 sorusuna yanıtlar, Ocak ayında %49.25 oranında zam alan memurlar tarafından araştırılıyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı gereğince memurlara Temmuz ayında %10 oranında zam yapılacak. Ayrıca altı aylık enflasyon farkının %15'i geçen kısmı da memur maaşlarına yapılacak %10'luk zammın üzerine ilave edilecek. Refah payının verilip verilmeyeceği ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bunun için çok erken olduğunu ve Temmuz ayının beklenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Memur Maaşları Ne Kadar Olacak Temmuz 2024?

TÜİK tarafından verilen bilgilere göre 4 aylık enflasyon farkı %18.72 olarak belirlendi. Buna göre memur maaşlarına yansıtılacak olan enflasyon farkı oranı, Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyon farkları henüz belli değilken %3.23 oldu. Ve memurlar 2024 yılının ilk dört ayının sonunda %13.56 oranında zammı hak etmiş oldular. Temmuz ayında memur maaşlarının ne kadar olacağı ise Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyon rakamları belirlendiğinde kesinleşecek.

Merkez Bankası tarafından yapılan Mayıs Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre altı aylık enflasyon farkı %25.46 olacak. Buna göre memur maaşlarına yansıtılacak altı aylık enflasyon farkı %9.10 olacak. Buna göre memur maaşları Temmuz ayında ortalama %20.01 oranında zamlanacak.

Memur maaşları ne kadar olacak Temmuz 2024 sorusuna yanıt arayan kamu çalışanı ve emeklileri hesaplarını, maaşlarına göre, bu tahmin üzerinden yapabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.