Memur zammı kesinleşti, en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur zammı kesinleşti, en düşük memur maaşı ne kadar olacak?
Memurların alacakları zamlı maaşlar hesaplarına temmuz ayında yatacaklar. Söz konusu zamlı memur maaşları 6 aylık periyot dilimlerinde hesaplanmaktadır. Peki Temmuz ayında en düşük memur maaşı kaç TL olacak? detaylar haberimizde...

Yapılan hesaplama neticesinde memurlara Temmuz ayında % 10 toplu sözleşme zammı yapılacaktır. Bunun yanında bir de enflasyon farkı eklenerek memurlara net yapılacak olan zam oranı belli olacaktır. Mayıs ayında açıklanan enflasyon verileri ışığında mevcut durumda memur zamlarına 17.71 oranında zam yapılacaktır.

Haziran ayında hesaplanacak olan enflasyon ile beraber memurlara Temmuz ayında % 20 oranında zam yapılması planlanmaktadır. Söz konusu zam miktarının % 20'nin üzerinde olmayacağı kesinleşmiş durumda diyebiliriz. Yaz mevsiminde ülkemize giriş yapan döviz gelirleri enflasyonu azaltacağı için toplam enflasyon farkı % 10 civarında hesaplanacaktır.

Buna göre en düşük memur maaşı olan 34.400 TL yapılacak olan % 20'lik zamla beraber 6.880 TL zamlı olarak hesaplara geçecektir. Toplamda ise en düşük memur maaşı 41.200 TL olacaktır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.