Memurlar Ve Emekliler Merak Ediyor! Maaşlara %35 Zam Yapılacak Mı?

Memurlar Ve Emekliler Merak Ediyor! Maaşlara %35 Zam Yapılacak Mı?
Maaşlara en az %35 zam müjdesinin verilmesi bekleniyor. Maaş zammı hesaplamaları için ilk olarak 6 aylık enflasyon farkının Temmuz ayında açıklanması beklenecek.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ara zammı ile ilgili yaptığı açıklamalarda, böyle bir şeyin gündemde olmadığını söylemişti. Ancak kulislerden gelen bilgiler, Bakan Işıkhan'ın Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le yaptığı görüşmelerde, asgari ücret için 3.000 TL zam konusunda anlaştığı yönünde.

Benzer bir beklenti SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ile çalışan memurlar için de gündeme geldi. Maaşlara %35 zam müjdesinin verilmesi bekleniyor. Elbette maaş hesaplamaları için ilk olarak 6 aylık enflasyon farkının Temmuz ayında açıklanması gerekiyor.

Maaşlara %35 Zam Yapılacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyipğ Erdoğan, enflasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandığında, enflasyon rakamlarının en üst seviyeye çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Bununla birlikte 6 aylık enflasyon beklentisi %25 - %30 bandına yükseldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 6 aylık enflasyon farkını maaş zammı olarak alacak. Ancak bir de verilip verilmeyeceği netleşmeyen refah payı oranı bulunuyor.

Asgari ücrete zam yapılmayacağı söylenmiş olmasına karşın, iddia edilen o ki asgari ücretlinin maaşına 3.000 TL zam yapılacak. Emekli ve memur maaşlarına da önceki dönemlerde olduğu gibi en az %5 refah payının verileceği beklentisi bulunuyor.

Ocak ayında olduğu gibi emekli ve memur maaşlarının eşitlenmesi ile en düşük emekli maaşının 13.500 TL'ye yükseltilmesi de gündemin diğer beklenen konuları arasında yer alıyor. Gelişmeler oldukça paylaşılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.