Mevduat faizleri değişti 1 Milyon Liranın Aylık Getirisi Ne Kadar Oldu?

Mevduat faizleri değişti 1 Milyon Liranın Aylık Getirisi Ne Kadar Oldu?
Mevduat faizi olarak isimlendirilen bankaların vatandaşların paralarına 32 Gün üzerinden verilen yasal faiz oranlarında değişikliğe gidildi. Peki bankada 1 milyon lirası olan bu hesaba göre ayda kaç lira faiz geliri alacak?

Döviz kurunu sabit tutulması ve olumsuz enflasyon havasının piyasa şartlarından uzaklaştırılması amacıyla faizlere yapılan zamlar en çok bankada parası olan vatandaşlara yaradı.

Bankaların 32 Gün mevduat faizi için sermaye sahiplerini ödediği tutarı duyan parasını bankaya yatırmak için seferber oldu. Özellikle birçok yatırım kalemindeki dalgalanma da yatırımcıların banka faizinden gelecek olan risksiz gelire olan talebini arttırdı.

Yüzde altmış seviyeden oluşan mevduat faizleri, her ay güncelleniyor. Peki en son güncelleme neticesinde Ortalama olarak 1 milyon lirası olan biri 32 gün vade ile kaç TL faiz geliri elde eder?
2024 yılı mayıs ayının son haftası özelinde 1 milyon TL'sini bankaya yatıran biri 32 Günde 40 ile 45.000 TL arası faiz geliri elde eder.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.