Mourinho etkisi rağbeti artırınca fiyatı Tavan yaptı 136,80 TL

Mourinho etkisi rağbeti artırınca fiyatı Tavan yaptı 136,80 TL
03.06.2024 Fenerbahçe ilk beş arasında gösterilen Jose Mourinho ile anlaşınca borsa da hisseler uçuşa geçti. işte detaylar.

Borsa haklı etkisi her zaman olan FB artık borsada Mourinho etkisiyle kasıp kavurmaya başladı. Fenerbahçe'nin Jose Mourinho ile teknik direktörlük sözleşmesi imzalaması sonrası Fenerbahçe hisseleri Borsa İstanbul'da 136,80 liradan tavan fiyattan işlem görüyor.

FB yeni dünyaca ünlük teknik direktörü sayesinde paraya para demeyecek. Mourinho Fenerbahçe'nin 78. teknik direktörü oldu. Mourinho'nun Avrupa'da 3 kulvarda kupa kazanan tek teknik direktör olması dikkat çekiyor.

Fenerbahçe taraftarıyla görkemli bir kutlama ile sözleşme imzalanması sonrası borsada yer alan FB hisseleri tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Fenerbahçe hisselerindeki artış diğer spor hisselerini de etkiledi. Galatasaray yüzde 4,9 Beşiktaş yüzde 3,9 ve Trabzonspor yüzde 4,4 arttı.

Konunun uzmanları ise bu durumun Fenerbahçe için oldukça iç açıcı bir durum olduğu görüşünde. Analistler sportif başarının ve kadronun finansal önemini vurgulayarak takımların Avrupa kupalarında önemli gelir elde edebileceğini belirtiyor. Mourinho'nun tanınmışlığı Türkiye Süper Ligi'nin yurt dışında tanıtımını ve kulüplerin yayın gelirlerini iyileştirebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.