O belgeye sahip olanlar dikkat! 2828 sayılı kanunla birikmiş elektrik borcu siliniyor!

O belgeye sahip olanlar dikkat! 2828 sayılı kanunla birikmiş elektrik borcu siliniyor!
Devletin belirli hastalık gruplarına yönelik sağladığı ücretsiz muayene imkanı kronik hastalarda elektrik desteği ile birlikte sunuluyor. Tıbbi cihaz kullananların tek bir belge ile birikmiş borçları Bakanlık tarafından siliniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım programları içinde yer alan kronik hastalara kesintisiz güç kaynağı desteği yardımı yapılmaya devam ediyor. Destek kapsamında birikmiş elektrik borcu bulunanlar için de özel imkanlar sunuluyor.

Hastanın kendisi ya da hastanın sağlık gerekçesiyle evden çıkamayacak durumda olması durumunda vekili hasta adına başvuru yapabiliyor. 3294 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen, kronik hastalığı bulunanlar, cihaza bağımlı olduğu fark edildiğinde 2828 sayılı kanun kapsamına dahil ediliyor. Bu sayede evde bakım yardımı alınabiliyor.

Birikmiş Elektrik Borcu Nasıl Siliniyor?

Kronik hastalığı bulunanlara; cihaza bağlı olarak kesintisiz güç kaynağı ve birikmiş elektrik borcu desteği için Bakanlığın üst bir sınırı bulunmuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı mali imkanları doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Tek seferlik olarak yapılan destek ödemesi elektrik kesintisinden doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek için Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları tarafından kesintisiz güç kaynağı alımına yönelik yardım şeklinde yapılıyor.

Bu desteğe ek olarak tek sefere mahsus olmak üzere cihaza bağlı olarak hizmet alan hastanın cihaza bağlandıktan sonra birikmiş elektrik borçları bulunuyorsa vakıf tarafından karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.