O belgeyi getirene ömürde bir kez 2.423 TL ödeme yapılacak!

O belgeyi getirene ömürde bir kez 2.423 TL ödeme yapılacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım programı kapsamında düzenli olarak devam eden destek ödemelerine ek olarak 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan ailelere 2.423 TL ödeme yapılacak. Hangi belge ile ödeme nasıl alınacak? Kimler faydalanacak? İşte detaylar

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik sunulan destek ödemeleri kesintisiz şekilde devam ediyor. Haziran ayı boyunca ilk kez destek ödemesi alacaklar ile uzun süredir destek ödemesinden faydalananların hesabına belirtilen gün ve tarihte ödemeler eksiksiz olarak geçecek.

3294 sayılı kanun kapsamında yer alan ve 15 Nisan 2022 tarihi sonrasında yakını ya da yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik tek seferlik ödemeler devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardım programı kapsamında vefat yardımı kategorisinde yer alan ödemeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından yapılıyor.

Vefat Yardımı Nasıl Alınır?

Bulunulan il ve ilçedeki vakıflar, belediyelerden her hafta vefat listelerini teslim alarak bütünleşik sistemde kaybı bulunan ve sosyal yardım alan haneleri tespit ediyor. Ardından vefat eden kişinin hanesinde yaşayan bir yakına vefat yardımı yapılıyor. Bu yardıma ek olarak belediye tarafından listelerin gönderilmesini beklemeden vefat eden kişinin bir yakını tarafından ölüm belgesi sunulması şartı ile yardım başvuru süreci anında başlatılabiliyor.

Vefat yardımı kimlik belgesi ile aynı hanede yaşayan bir başka kişinin vefat eden kişinin ölüm belgesini getirmesi ile birlikte yapılıyor. Ödemelerin tek seferlik olarak yapılacak olup 2024 yılı vefat yardımı desteği 2.423,73 TL olarak hesaba yatırılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.