O işlemi yapan ömür boyu elektrik ve su mesken tarifesinde indirim alacak!

O işlemi yapan ömür boyu elektrik ve su mesken tarifesinde indirim alacak!
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenli olarak verilen destekler arasında meskenlerde kullanılan elektrik ve konut tarifelerinde indirim desteği de yer alıyor. Ömür boyu elektrik ve su mesken tarifesi indiriminden faydalanabilmek için ne yapmak gerekiyor? İşte merak edilen detaylar

Mesken tarifelerinde kullanılan elektrik ve su harcamasının indirimli olarak kullanılabilmesi için belirli şartların karşılanması gerekiyor. Öncelikle hak sahipliği elde edebilmek için kanunda belirtilen gruba girmek gerekiyor. Resmi olarak 1005 ve 3292 sayılı kanun kapsamında bulunan vatani hizmet tertibinden aylık alanlar su ve elektrik indiriminden faydalanabilecek.

Belirtilen kanunların yanı sıra SGK tarafından dikkate alınan işte o diğer grup:

  • 5434 sayılı kanun kapsamında vazife malulleri

  • 2330 sayılı kanun kapsamında harp malulleri

  • 3713 sayılı kanun kapsamında dul ve yetimler

SGK Elektrik ve Su İndirim Desteği Nasıl Alınır?

SGK elektrik ve su tarifesi indirim desteğinden faydalanabilmek için dilekçe ile başvuru yapılması yeterlidir. Başvurular SGK veya Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına yapılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.