Öğrencilerin şehre dönüş bileti ücretsiz oldu! Öğrenci ulaşım desteği başvurusu

Öğrencilerin şehre dönüş bileti ücretsiz oldu! Öğrenci ulaşım desteği başvurusu
Yaz aylarına çok az bir süre kala öğrencilerin faydalanabileceği ulaşım desteği yeniden gündeme getirildi. Öğrencilik yaptığı şehirden yaşadığı şehre dönecek olan öğrenciler için dönüş biletleri ücretsiz oldu. İşte detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üniversite öğrencilerini maddi ve manevi açıdan desteklemeyi sürdürüyor. Özellikle üniversitelerin kapanmasına kısa bir süre kala verilen destek ödemeleri yeniden gündeme getiriliyor.

Sosyal devlet anlayışı ile başlatılan ve bakanlık aracılığıyla öğrencilere sunulan ulaşım desteği ailesinin yaşadığı ile geri dönmek isteyen üniversite öğrencileri için ücretsiz seyahat yapabilme fırsatı sunuyor.

Program kapsamında üniversitede örgün eğitim gören öğrenciler 25 yaşını aşmadığı takdirde ailesinin ikamet ettiği ile ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Ücretsiz ulaşım desteği her yıl iki kez gidiş ve iki kez dönüş olacak şekilde öğrencilere veriliyor. Maddi durumu zor durumda olan üniversite öğrencileri yıl içinde 4 kez ücretsiz seyahat edebilme fırsatı elde ediyor. Bu kapsamda devletin öğrenciye sunduğu destek ödemesi 5.000 TL olarak belirlendi.

Tek yön biletin üst limiti ise 1.250 TL oldu. Öğrencinin ulaşım desteğinden faydalanmak isteyenler için özellikle bir kuruma gitmesine gerek olmuyor. Bakanlığın sunmuş olduğu destek ödemelerinden faydalanan ailelerin öğrencileri bilet satın aldıktan sonra ibraz yöntemini kullanarak indirimli ulaşım hakkında faydalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.