Okul Öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 5.000 TL destek ödemesi!

Okul Öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 5.000 TL destek ödemesi!
Öğrencilerin eğitim hayatını daha kaliteli hale getirebilmek için verilen ekonomik destek ödemelerine dair güncel duyuru yapıldı. Aile bakanlığı Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerine belirli bir yüzdelik oranı üzerinden 5.000 TL'ye kadar ödeme yapıyor. İşte detaylar

Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerine yönelik yapılacak yardımlar öğrencilerin içinde bulunduğu toplumda refah seviyesini yükseltmek amaçlı olarak sunuluyor. Sosyal hizmet modeli kapsamında sosyal ve ekonomik açıdan hem çocukları hem de gençleri desteklemek ve bu sayede aile bütünlüğünü korumak hedefleniyor.

Çocukların eğitim alanında fırsat eşitliği yakalamasını sağlayacak bu destekler ödeme yapılacak kademeye göre değişebiliyor. E-devlet üzerinden yapılacak başvuru sonrası yapılan başvurusu uygun bulunanlara düzenli olarak destek ödemeleri hesaba aktarılıyor.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti 2024 Yılında Ne Kadar Oldu?

Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretime devam eden çocuklar ne kadar ödeme alacak? Bakanlık konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada belirli oranlar üzerinden ekonomik destek tutarını paylaştı.

  • Okul öncesi çocuk %50 oranında destekle 3.614,13 TL

  • İlköğretime devam eden çocuk %75 oranında destekle 5.421,20 TL

  • Ortaöğretime devam eden çocuk %80 oranında destekle 5.782,62 TL ödeme alacak.

Ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklar için de seçenekler bulunuyor. Seviyesi ortaöğretim olup okula devam etmeyen çocuk 3.614,14 TL. Korunma kararı ile yüksek öğrenime devam eden çocuk 6.505,44 TL ödeme alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.